Despre mine

Buna, mă bucur să te cunosc! 


Ai ajuns aici pentru că ești în căutarea informației bazate pe dovezi, a cunoștințelor concrete, reale, ce evoluează și lasă loc noilor descoperiri. 


Sunt Cristina și, înainte de toate, sunt mama a doi copii deosebiți. Din punct de vedere profesional sunt medic, devenit consultant în alăptare și babywearing. 


Câteva repere profesionale:


Medicină:


De profesie medic (rezident farmacologie clinică și experimentală și medicină de laborator), mă aflu într-o permanentă căutare de noi informații. Cred cu tărie că învățăm continuu, iar știința vine cu argumente ce pot demonta vechi mituri. Baza dezvoltării este educația și aceasta nu se oprește vreodată. Am absolvit Universitatea de Medicina și Farmacie ”Carol Davila” București. 


Consultant Babywearing:


2016 - curs babywearing Basic al școlii germane Die Trageschule Dresden - primul medic din țară devenit consultant in purtarea copiilor și bebelușilor (aici este lista consultatilor Scolii Dresden)

2019 - curs de babywearing Advanced al școlii germane Die Trageschule Dresden - primul medic din țară devenit consultant advanced in purtarea copiilor și bebelușilor (aici este lista consultatilor Scolii Dresden)

2019 - curs de babywearing Certificate școlii germane Die Trageschule Dresden - primul medic din țară devenit consultant certificat in purtarea copiilor și bebelușilor (aici este lista consultatilor Scolii Dresden)

2019 - fondatoarea primei Școli de Babywearing din Romania - Purtarea bebelușului - recunoscuta internațional, parte din rețeaua de formatori IBCICC 


Consultant în alăptare:


2014 - prima generație de consultanți formați SAMAS (sub întrumarea Dr Marina Oțelea și a moașei Claudia Bieder Heim). De atunci am consiliat cu pasiune mămici și bebeluși, oferind suportul necesar pentru o alăptare de succes:


* Anatomia și fiziologia sânului

* Alăptarea - inițiere și menținere

* Alăptarea - provocări și afecțiuni

* Alimentația în perioada alăptării

* Diversificarea bebelușului


Educație perinatală: urmărirea sarcinii fiziologice și a lăuziei, reeducarea abdo-perineală, îngrijirea nou-născutului.


2014 - Conferința dr Jack Newman "Alăptarea pe înțelesul tuturor":


* Norme pentru copilul alăptat

* Mituri în alăptare (inclusiv miturile "nu am suficient lapte", "copilul nu ia suficient in greutate")

* Alăptarea copilului între 1 și 3 ani 

* Alăptarea prematurului și a copilului bolnav 

* Când nu este contraindicată alăptarea

* "Colicile" copilului alăptat


2018 - Cursul de 90 de ore specializare în lactație organizat de Asociația Consultanților în Lactație din România


* Farmacologia și alăptarea

* Ankiloglosia (frenul lingual restrictiv)

* Alăptarea - practică, metode

* Evaluarea dezvoltării sugarului


Mi-am propus să schimb mentalități învechite, să ofer educație și sprijin concret, personalizat, să ajut cât mai mulți părinți și copii. Cred cu tărie în tot ce fac și îmi pun sufletul lângă fiecare copil pe care îl întâlnesc. Voi continua să mă dedic, în special pentru cei micuți - un sprijinul al celor care încă nu știu să vorbească.  


Mă bucur că ne-am cunoscut! Când ai nevoie de ajutor, apelează cu încredere!


Cristina